Εκτύπωση

Βίντεο των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Δράμας με θέμα τον Σχολικό εκφοβισμό άγγιξε τον κόσμο του διαδικτύου

Δημοσιεύθηκε στις .

Οι μαθητές της Β' τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Δράμας υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αναστασίας Γεωργιάδου (ΠΕ06), στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας (project), δημιούργησαν video με θέμα το σχολικό εκφοβισμό κατά τη σχολική χρονιά 2013 -14.

Το video παρουσιάστηκε στο τέλος της σχολικής χρονιάς στις «Ημέρες Εκπαίδευσης 2014», συμμετείχε σε σχολικό διαγωνισμό και τέλος ανέβηκε στο youtube σε μια προσπάθεια των μαθητών να περάσουν το μήνυμα τους κατά του bullying. Ένα χρόνο μετά την δημιουργία του το video απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα, καθώς παρατηρήθηκαν χιλιάδες views και κοινοποιήσεις στο διαδίκτυο, τόσο στο youtube όσο και σε πολλά άλλα sites, όπως αυτό, στο οποίο έχει ξεπεράσει τα 400.000 views. 

Είναι εμφανές ότι οι δημιουργοί του video πέτυχαν το βασικό τους στόχο, να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν την ευρύτερη κοινωνία που με απάθεια παρακολουθεί το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού να εξαπλώνεται. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές - δημιουργούς του video και στην υπεύθυνη καθηγήτρια που καθοδήγησε μία τόσο αξιόλογη συνεργατική δραστηριότητα.

odigos diax eisodou

Η Δ.Δ.Ε. Δράμας στο Χάρτη

Τα σχολεία της ΔΔΕ στο χάρτη

Επικοινωνία

Διοικητήριο - Αντιπεριφέρεια Δράμας
Δράμα, τ.κ. 66100

E-mail: [email protected] 
Τηλέφωνο: 2521351224
Fax: 2521351294
http://www.didedra.gr