Εκτύπωση

Ενημέρωση για τη διενέργεια 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού στη Στατιστική

Δημοσιεύθηκε στις .

 Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Χρόνια σας Πολλά και Καλή Χρονιά!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στην Ελλάδα» διοργανώνει τον «3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική», ο οποίος θα διαρκέσει έως και τα τέλη Μαρτίου 2020.

Επισυνάπτουμε, για ενημέρωσή σας, το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με ημερομηνία 30.9.2019, με το οποίο ενημερώνουν τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης, τις Διευθύνσεις της Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης, τα Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ. (μέσω των Διευθύνσεων Δ.Ε. της Χώρας),τα Γραφεία Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου (μέσω ων Περιφερειακών Διευθύνσεων της Χώρας) για τη διενέργεια του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού στη Στατιστική και την έγκρισή του από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Όπως γνωρίζετε, στόχος του διαγωνισμού είναι να τονώσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις στατιστικές, να προωθήσει τη χρήση των επίσημων στατιστικών στη διδασκαλία και να αναδείξει τη σημασία της στατιστικής στην καθημερινή ζωή.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν ομάδες μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσιας και Ιδιωτικής), των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και του Γυμνασίου.

Οι δύο πρώτες νικήτριες ομάδες του εθνικού διαγωνισμού από κάθε κατηγορία συμμετεχόντων θα συμμετάσχουν, στη συνέχεια, στον «3ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική», που θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στην αγγλική γλώσσα, από τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Μαΐου του 2020.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Διαγωνισμό στη Στατιστική, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως ημερομηνίες – ορόσημα, τους κανόνες που διέπουν τους δύο διαγωνισμούς, καθώς και τα βραβεία για τις νικήτριες ομάδες, μπορείτε να αναζητήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2020

Προς διευκόλυνσή σας, επισυνάπτουμε σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο, καθώς και τους Κανόνες του Διαγωνισμού.

Επισημαίνουμε ότι, οι εγγραφές των ομάδων θα ολοκληρωθούν στις 6 Φεβρουαρίου 2020.

Ελάτε να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στον κόσμο της στατιστικής!

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας!

Εκ μέρους της Ομάδας,

Ανδρομάχη Πιπεράκη

Ελληνική Στατιστική Αρχή

Προϊσταμένη της Διεύθυνσης

Στατιστικής Πληροφόρησης & Εκδόσεων

τηλ :  2131352019

fax :   213 1352298

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε." target="_blank">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

https://www.statistics.gr/el/statistics-competition-2020

Η Δ.Δ.Ε. Δράμας στο Χάρτη

Τα σχολεία της ΔΔΕ στο χάρτη

Επικοινωνία

Διοικητήριο - Αντιπεριφέρεια Δράμας
Δράμα, τ.κ. 66133

E-mail: mail@dide.dra.sch.gr 
Τηλέφωνο: 2521351224
Fax: 2521351293
http://www.didedra.gr