Εκτύπωση

Παράταση Διαγωνισμού 3dPrinting Μαθητών και Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

Δημοσιεύθηκε στις .

 Το Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου πρωτοπόρο στην έρευνα εκπαιδευτικής χρήσης του τρισδιάστατου εκτυπωτή διοργανώνει Δωρεάν Εξ αποστάσεως Επιμόρφωση στην Τρισδιάστατη Σχεδίαση και εκτύπωση στα πλαίσια του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Τρισδιάστατης Σχεδίασης και Εκτύπωσης ST3dM2020. Μέσα από αυτήν την επικοινωνία θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την παράταση που δόθηκε για την δήλωση των ομάδων έως και τις 14 Φεβρουαρίου μετά από παράκληση πολλών συναδέλφων .
Πρόκειται για Διαγωνισμό 3D σχεδίασης με επιμόρφωση, ο οποίος έχει έγκριση από το υπουργείο παιδείας
και μπορεί να εμπλουτίσει το σχολικό μάθημα ενώ δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση στην συμμετοχή σε οποιαδήποτε δράση του. Πέραν των ειδικοτήτων γύρω από το STEAM, οι εκπαιδευτικοί Καλλιτεχνικών, Τεχνολόγοι και λοιπές ειδικότητες γύρω από την τέχνη και το σχέδιο, όπως και φιλόλογοι, θεολόγοι, δάσκαλοι αλλά και άλλες ειδικότητες μας εξέπληξαν με την δημιουργικότητά τους το προηγούμενο έτος. Οι διαδικασίες προφανώς είναι απλές, καθώς μαθητές Δημοτικού έδειξαν στον περσινό διαγωνισμό ότι μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικά τρισδιάστατα σχέδια. Για τους παραπάνω λόγους θα θέλαμε να παροτρύνετε τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων του σχολείου σας αλλά και τους μαθητές να συμμετέχουν στην αντίστοιχη κατηγορία αποκομίζοντας γνώση αλλά και εκπαιδευτικό υλικό για περαιτέρω χρήση.
Βραβεία του διαγωνισμού αποτελούν τρισδιάστατοι εκτυπωτές για όλες τις κατηγορίες.

Οι κατηγορίες είναι 4.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ - ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Μας εξέπληξε ευχάριστα η πληθώρα συμμετοχών από όλη την Ελλάδα και αυτήν την χρονιά και αισθανόμαστε από την μία την θέληση για υποστήριξη όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων και από την άλλη ακόμα μεγαλύτερη υπευθυνότητα για την αρτιότερη οργάνωση του. Σε αυτήν την φάση απαιτείται απλά η συγκρότηση της ομάδας (Ενός τουλάχιστον εκπαιδευτικού και τριών τουλάχιστον μαθητών) και η δήλωση των ονομάτων τους η απλά ένας εκπαιδευτικός για τον ξεχωριστό διαγωνισμό των εκπαιδευτικών . Συνημμένα μπορείτε να βρείτε ένα συνοπτικό οδηγό καθώς και ένα timeline του διαγωνισμού. Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό ST3dM2020.
http://st3dm.web.auth.gr/
Με εκτίμηση
AUTh Physics Department
Laboratory of Didactics of Physics and Educational Technology
mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

pdf2ος_Πανελλήνιος_Μαθητικός_Διαγωνισμός_ST3dM.pdf

jpgAfisa2020.jpg

jpgPosterST3dM2020.jpg

jpgTimelineST3dM2020.jpg

pdfΕΞΕ_-_826_-_2020_-_2ος_Παν._Μαθ._Διαγ._ST3dM_για_ΠΕ_κ_ΔΕ_-_ΕΔΙΦΕΤ_-_σχ._έτ.pdf

pdfΠΡΟΚΗΡΥΞΗ_ST3dM2020.pdf

Η Δ.Δ.Ε. Δράμας στο Χάρτη

Τα σχολεία της ΔΔΕ στο χάρτη

Επικοινωνία

Διοικητήριο - Αντιπεριφέρεια Δράμας
Δράμα, τ.κ. 66133

E-mail: mail@dide.dra.sch.gr 
Τηλέφωνο: 2521351224
Fax: 2521351293
http://www.didedra.gr